Recepty na polévky: Rajská polévka s vaječnými nočky
POTŘEBUJETE: 30 g másla, 20 g cibule, 6 rajčat, ½ bobkového listu, sušený tymián, 1 hřebíček, 4 zrnek nového koření, 8 zrnek celého pepře, 2 kostky cukru, masový vývar, sůl
Na jíšku: 30 g másla, 40 g hladké mouky
Na vaječné nočky: 30 g másla, 1 vejce, 2 lžíce mléka, sůl, muškátový oříšek, 100 g polohrubé mouky
Do třílitrového hrnce dáme máslo, drobně nasekanou cibuli, necháme ji zpěnit a pak přidáme rajčata a všechno koření. Necháme to podusit na hustší kaši, do které přidáme kostky cukru a vývar. Přikryjeme poklicí a 20 minu povaříme. Mezitím si z másla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, zalijeme ji menší naběračkou studené vody, hladce ji na plotně umícháme a pak protlačíme přes síto do vařící polévky. Polévku necháme na mírném ohni zvolna asi čtvrt hodiny povařit, aby zhoustla. Dále si připravíme nočky. Do misky dáme máslo a vejce a třením to dobře spojíme. Přidáme mléko, sůl, muškátový oříšek, mouku a vypracujeme ve vláčné těstíčko, ze kterého vytvarujeme malé nočky. Nakonec polévku dle chuti dosolíme a zavaříme do ní nočky.
Více receptů nejen na polévky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.