Zkuste letos odlehčenou verzi bramborového salátu s jogurtem!
Každý rok jíme na Vánoce tradiční bramborový salát. I když ho každá rodina dělá trochu jinak, je to zkrátka klasika. Přinášíme pár tipů na to, jak osvěčenou českou dobrotu udělat trochu jinak.
POTŘEBUJETE: 400 g brambor, 2 vejce natvrdo, petrželovou nať, 250 g mražené zeleniny (podle chuti mrkev, kukuřice, hrášek…), 150 g bílého jogurtu, 150 g nízkotučné majonézy, 1 lžičku hořčice, sůl, mletý pepř, 1 lžičku cukru
Postup:
Brambory omyjeme, oloupeme a uvaříme. Mraženou zeleninu nasypeme do vody, osolíme, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme jogurt, majonézu, sůl, pepř, hořčici a cukr a k tomu přidáme brambory, zeleninu, vejce. Vše důkladně promícháme a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy a na našem webu.