Zkuste letos netradiční bramborový salát s avokádovou majonézou!
Každý rok jíme na Vánoce tradiční bramborový salát. I když ho každá rodina dělá trochu jinak, je to zkrátka klasika. Přinášíme pár tipů na to, jak osvěčenou českou dobrotu udělat trochu jinak.
POTŘEBUJETE: 800 g salátových brambor, 1 cibuli, 100 g nakládaných okurek, 100 g sterilovaného hrášku, 100 g sterilované krájené mrkve, 5 vajec
Na avokádovou majonézu: 3 zralá avokáda, 80 ml olivového oleje, 2 lžíce vinného octu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžíci dijonské hořčice
POSTUP:
Vejce dáme vařit natvrdo (10 minut) a brambory uvaříme ve slupce (20–30 minut, záleží na velikosti brambor). Mezitím nakrájíme okurky na malé kostičky, cibuli nasekáme najemno a vše dáme do velké salátové mísy společně s hráškem a mrkví. Pak připravíme majonézu – rozmixujeme avokáda, olivový olej, vinný ocet, česnek, sůl, pepř a dijonskou hořčici a dáme zatím do lednice. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. To samé uděláme s vejci. Brambory a vejce dáme do mísy k ostatním ingrediencím a promícháme. Přidáme avokádovou majonézu, znovu zamícháme a salát dáme odležet nejlépe do druhého dne na studené místo.
VÍCE RECEPTŮ NAJDETE V TIŠTĚNÉM AHA! PRO ŽENY.