Vánoční pečení: Kokosové tyčinky v čokoládě
Perníčky, vanilkové rohlíčky či pracny už byste měli mít nejspíš upečené a dobře uskladněné v suchu a chladu. Necelé dva týdny do Vánoc se ovšem nabízí otázka: „Nemám těch druhů letos nějak málo?“ Pokud si odpovíte kladně, pak tu máme 11 tradičních, méně obvyklých i těch zdravějších receptů na rychlé, úžasně dobré a především nepečené vánoční cukroví. Návštěvám příbuzných a přátel však můžete o svátcích ukrojit třeba i domácí vánočku, chlebíček, tvarohovou štolu nebo poleno…
POTŘEBUJETE: 100 g loupaných mandlí, 100 g strouhaného kokosu, 60 g rýžového sirupu nebo medu, 40 g kokosového oleje, 100 g kvalitní hořké čokolády
POSTUP:
Mandle namočíme den předem přes noc, pak je rozmixujeme společně se strouhaným kokosem, rýžovým sirupem a kokosovým olejem. Vzniklou hmotu dáme do misky a dáme alespoň na 30 minut do lednice ztuhnout. Těsto vyndáme z lednice a tvarujeme z něj pravidelné hranoly. Ty naskládáme na mřížku a každý polijeme lžící rozpuštěné hořké čokolády. Před podáváním necháme sušenky ztuhnout 2 hodiny v lednici.
Více vánočních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.