Vánoční pečení: Arašídové košíčky
Perníčky, vanilkové rohlíčky či pracny už byste měli mít nejspíš upečené a dobře uskladněné v suchu a chladu. Necelé dva týdny do Vánoc se ovšem nabízí otázka: „Nemám těch druhů letos nějak málo?“ Pokud si odpovíte kladně, pak tu máme 11 tradičních, méně obvyklých i těch zdravějších receptů na rychlé, úžasně dobré a především nepečené vánoční cukroví. Návštěvám příbuzných a přátel však můžete o svátcích ukrojit třeba i domácí vánočku, chlebíček, tvarohovou štolu nebo poleno…
POTŘEBUJETE: 200 g kvalitní hořké čokolády, 90 g arašídového másla, papírové košíčky
POSTUP:
Čokoládu nalámeme do kovové misky nebo hrnce a rozpustíme nad vodní lázní. Do každého papírového košíčku dáme 2 lžičky rozpuštěné čokolády a košíčky dáme do mrazáku alespoň na 10 minut. Poté je vyndáme a doprostřed každého z nich dáme lžičku arašídového másla. Polijeme dalšími 2 lžičkami čokolády a dáme opět do mrazáku na dalších 10 minut.
VÍCE VÁNOČNÍCH RECEPTŮ NAJDETE V TIŠTĚNÉM AHA! PRO ŽENY.