Je libo něco ostřejšího? Zkuste fazolovo-bramborový hrnec...
POTŘEBUJETE: 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 2 pikantní klobásy, 6 mrkví, 6 brambor, sůl, mletý pepř, mletou sladkou papriku, majoránku, 500 ml zeleninového vývaru, 1 plechovku sterilovaných fazolí
POSTUP:
Na oleji v hrnci orestujeme na větší kousky nasekanou cibuli a česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, kolečka oloupané mrkve a větší kousky brambor. Krátce orestujeme, zasypeme solí, pepřem, paprikou a majoránkou. Zalijeme vývarem a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme scezené fazole, prohřejeme a podáváme.
Více receptů na jídla z jednoho hrnce najdete v tištěném Aha! pro ženy.