V HLAVNÍ ROLI ZELENINA: Noky se šalvějovou dýní!
Dýně už se stále častěji objevuje nejen u stánků se zeleninou, ale i v supermarketech. Máte-li chuť, můžete si z ní připravit vynikající omáčku na těstoviny či noky.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g dužiny z dýně Hokkaido
✔ 3 lžíce olivového oleje
✔ 1 stroužek česneku
✔ 400 g noků
✔ 1 lžíci sušené šalvěje
✔ 150 g ovčího sýra
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 smetanu
Dužinu nakrájíme na kostky asi 1,5 cm velké a na oleji osmahneme dozlatova. Nasekáme česnek a přidáme k dýni. Mezitím si podle návodu na obalu uvaříme noky, přidáme je do pánve s dýní a ochutíme sušenou šalvějí. Nakonec vmícháme nakrájený ovčí sýr a dochutíme podle potřeby solí, pepřem a smetanou.