DARY PODZIMU: Francouzský bramborový krém!
Tato hustá polévka vás zahřeje, když bude zrovna venku nevlídno...
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g brambor
✔ 1,5 l zeleninového vývaru
✔ 3 stroužky česneku
✔ 100 ml smetany na vaření
✔ 2 lžíce rajského protlaku
✔ 1 pórek
✔ 2 žloutky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme je, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na hladkou kaši. Do zeleninového vývaru přidáme na kousky pokrájený pórek, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Krátce povaříme a poté přidáme bramborovou kaši. Vaříme za stálého míchání 3 minuty. Do polévky přidáme 2 žloutky rozmíchané ve 100 ml smetany a rajský protlak. Minutu povaříme a poté odstavíme. Dle chuti dosolíme a podáváme s rozpečenou bagetou.