NETRADIČNÍ KUCHAŘSKÉ KOMBINACE: Krůtí plátky v okurkové omáčce!
Také vám ve spíži zůstávají zbytky různých ingrediencí a vy nevíte, co s nimi? Zkuste některý z našich čtyř receptů, které pocházejí z knihy Kuchařka ze spíže, kterou, kterou vydalo nakladatelství Esence.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 lžíce olivového oleje
✔ 4 plátky krůtích prsou
✔ 1 cibuli
✔ 1 stroužek česneku
✔ 100 ml zeleninového vývaru
✔ 100 g crème fraiche
✔ 100 g kyselých okurek
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ ¼ svazku petrželky
Na olivovém oleji opečeme osolené a opepřené krůtí maso z obou stra. Vyjmeme. Ve výpeku orestujeme nasekanou cibuli a česnek, podlijeme zeleninovým vývarem a přimícháme crème fraiche. Nakládané okurky nakrájíme na nudličky a vmícháme do omáčky, pak do ní vrátíme i maso a 10 minut prohříváme. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Posypeme nasekanou petrželkou.