RECEPTY S RYBOU A ZELENINOU: Rybí tatarák!
Tatarák lze připravit z lososa, ale také z matesa. Vyzkoušíte tento recept i vy?
POTŘEBUJETE:
✔ 6 řezů matesa
✔ 1 cibuli
✔ 4 sladkokyselé okurky
✔ svazek pažitky
✔ 4 lžičky rajčatového protlaku
✔ 1 lžíce citronové šťávy
✔ sůl
✔ mletý pepř
1. Plátky matesa opláchneme pod studenou vodou, usušíme kuchyňskou utěrkou a nakrájíme na drobné kousky.
2. Matesa dáme do mísy spolu s najemno nasekanou cibulkou a sladkokyselými okurkami a dobře promícháme.
3. Do směsi přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, citronovou šťávu a rajčatový protlak a rozmícháme vidličkou. Dle chuti dosolíme a dopepříme.
4. Tataráček mažeme na celozrnný chléb nebo toasty.