Letní osvěžení od Jitky ze Strakonic: Charlotta s ovocem!
Nepečený dort s piškoty a zakysanou smetanou si snad každá z nás pamatuje ze svého dětství. Připravte si jej i nyní spolu s naší čtenářkou Jitkou!
POTŘEBUJETE:
✔ 300 g cukrářských piškotů
✔ 500 g měkkého tučného tvarohu
✔ 250 g zakysané smetany
✔ 70 g moučkového cukru
✔ 2 sáčky čiré želatiny v prášku Dr. Oetker
✔ 350 g lesního ovoce (maliny, borůvky, jahody aj.)
1. Piškoty vyskládáme na dno dortové formy o průměru 18 cm. Volná místa vyplníme nakrájenými dílky piškotů. Měkký tvaroh smícháme se smetanou a cukrem. Želatinu v prášku uvaříme podle návodu a chladnoucí ji vmícháme do připravené tvarohové směsi.
2. Krém s želatinou navrstvíme na dno pokryté piškoty. Nahoru na krém rozložíme čerstvé lesní ovoce. Dáme o lednice chladnout.
3. Po důkladném ztuhnutí formu sejmeme a dort obložíme cukrářskými piškoty, které jsme seřízli do potřebné výšky. Převážeme stuhou, aby piškoty dobře držely. Povrch můžeme ozdobit lístky meduňky, jahodníku nebo čerstvými kvítky.