VEGETARIÁNSKÉ RECEPTY: Čočkovo-fazolový burger!
Trochu nevšední burger si připravíte z luštěnin! Je tak doslova nadupaný nejen bílkovinami, ale i zdravými sacharidy.
POTŘEBUJETE:
✔ 100 g půlené červené čočky
✔ 1 plechovku červených fazolí
✔ 1 cuketu
✔ 3 malé cibule
✔ čerstvou majoránku
✔ zelenou pažitku
✔ čerstvé oregano
✔ 1 stroužek česneku
✔ sůl
✔ mletý pepř
Čočku uvaříme asi ve 200 ml vody hodně doměkka, aby z ní byla skoro pasta, a necháme vychladnout. Očištěnou cibuli a cuketu nakrájíme, dáme spolu s fazolemi do mixéru a rozmixujeme. V míse smícháme s vychladlou čočkovou pastou, prolisovaným česnekem, nasekanými bylinkami a solí a pepřem. Vše dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvoříme tlustší kulaté placky, které umisťujeme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 45 - 60 minut podle tloušťky. Průběžně kontrolujeme. Burgery po vyjmutí z trouby necháme chvíli odpočinout. Podáváme je v housce s čerstvou zeleninou a oblíbeným dresinkem.