Hezky česky: Škubánky ve slané verzi!
Všichni určitě známe škubánky s mákem a cukrem. Nyní si je připravíme s uzeným masem. Uvidíte, že vám budou chutnat!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg brambor
✔ sůl
✔ 175 g hrubé mouky
✔ 3 lžíce másla
✔ 150 g uzené slaniny
✔ 1 cibuli
JAK NA TO:
Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Polovinu vody slijeme, polovinu necháme. Brambory ve zbylé vodě rozmačkáme a postupně přidáváme mouku, až vznikne tuhá kaše. Vaříme další 2 – 3 minuty, pak vypneme a pod pokličkou necháme propařit v horkém hrnci 15 minut. Pak lžící nabíráme stejně velké kousky a děláme z nich škubánky. Na másle osmažíme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninu. Vyjmeme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli. Škubánky touto směsí přelijeme a podáváme.