ITÁLIE NA TALÍŘI: Máte chuť na penne s ricottou a cuketou?
Blíží se sezóna cuket, a tak by byla škoda tuhle skvělou zeleninu nezapracovat do některého z italských receptů.
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g penne
✔ sůl
✔ 1 kg menších cuket
✔ 4 stroužky česneku
✔ 1 svazek bazalky
✔ 2-3 lžíce olivového oleje
✔ 350 g ricotty
✔ pepř
✔ 40 g strouhaného parmezánu
JAK NA TO:
Penne uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu. Cukety omyjeme, očistíme a v horké osolené vodě blanšírujeme 2 minuty. Pak je propláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky silné 1 cm. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Bazalku opláchneme, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej. Plátky cukety 1 minutu smažíme na oleji, pak k nim přidáme česnek. Penne promícháme s cuketou, bazalkou, ricottou, solí a pepřem. Podáváme posypané parmezánem.