Jarní recepty na váš stůl: Skořicovo-jablečný beránek!
Beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří. Upečte si třeba tohoto, který voní skořicí a jablky.
POTŘEBUJETE:
✔ 150 g cukru
✔ 350 g hladké mouky
✔ 1 prášek do pečiva
✔ ½ lžičky mleté skořice
✔ 4 jablka
✔ 200 ml oleje
✔ 4 vejce
✔ 50 g rozinek
✔ 50 g ořechů rum
✔ tuk a hrubou mouku na formu
JAK NA TO:
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, mletou skořici, nahrubo nasekané ořechy a rozinky namočené v rumu. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k ostatním surovinám. Nakonec přidáme vejce a olej. Vše pořádně zamícháme a vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme při 180°C asi půl hodiny, poté snížíme na 160°C a ještě pečeme další půl hodiny. Po upečení necháme beránka trochu zchladnout a pak vyklopíme. Zdobíme dle fantazie.