Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil jehněčí na víně!
K Velikonočním svátkům patří neodmyslitelně beránek, a to nejen ten sladký. Na stole by se mělo objevit i jehněčí maso. Není sice nejlevnější, ale jednou za rok… Jak ho ale upravit? Způsobů je mnoho! Vy můžete vyzkoušet recept šéfkuchaře Michala.
POTŘEBUJETE:
✔ 3 petržele
✔ ½ celeru
✔ 4 cibule
✔ 4 jehněčí kolínka
✔ 1 paličku česneku
✔ 500 ml červeného vína
✔ rozmarýn
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ sádlo
JAK NA TO:
1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
2. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo a zeleninu orestujeme.
3. Pak přidáme cibuli, kterou jsme oloupali a nakrájeli na půlměsíčky.
4. Do masa uděláme zářezy, které naplníme stroužky česneku. Osolíme a opepříme.
5. Na pánvi s rozehřátým sádlem maso ze všech stran zprudka opečeme.
6. Opečenou zeleninu dáme do pekáče, na ni položíme opečené maso.
7. Podlijeme vínem a ve vyhřáté troubě pečeme cca 2 hodiny.