VAŘÍME RYCHLE A ZDRAVĚ: Salát z pečeného květáku se slaninou a cizrnou!
Myslíte si, že nemáte dostatek času na přípravu zdravého jídla? Vyvedeme vás z omylu! Dobroty, které příznivě působí na náš organismus, a navíc po nich nepřiberete, v kuchyni zvládnete ukuchtit během chvilky. Třeba tenhle salát z pečeného květáku.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 květák
✔ 2 mrkve
✔ 4 plátky anglické slaniny
✔ 200 g uvařené cizrny
✔ olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 lžíci citronové šťávy
✔ 1 lžičku medu
JAK NA TO:
Květák rozebereme na růžičky. Vaříme ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka (cca asi 3 minuty). Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky. Na plech rozložíme růžičky vařeného květáku, nakrájenou mrkev, slaninu a cizrnu. Osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Pečeme v troubě při 200 °C asi 15 – 20 minut. Citronovou šťávu smícháme s medem a půl lžičkou oleje, osolíme a touto zálivkou salát pokapeme.