Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil něco zdravého pro zahřátí - teplý salát s červenou rýží!
Zeleninu bychom měli konzumovat několikrát denně. V teplých měsících je to hračka, ale co v zimě? Šéfkuchař Michal zná řešení. Teplý salát ze zeleniny, rýže a cizrny dodá tělu potřebné živiny a zahřeje. A za pár korun! Zkuste jeho recept, nebo další hřejivé recepty, které vám v aktuálním čísle Aha! pro ženy přinášíme!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 cuketu
✔ 2 šalotky
✔ 100 g cizrny
✔ 100 g červené rýže
✔ 20 g klíčků mungo
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Cizrnu a rýži uvaříme dle návodů na obalu. Lilek nakrájíme na plátky a pak na kostičky.
2. Na olej v pánvi dáme orestovat nejprve lilek, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou cuketu.
3. Šalotky oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a přidáme do pánve. Chvíli restujeme.
4. Přidáme scezenou cizrnu a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.
5. Pak přidáme rýži, promícháme a stáhneme z ohně. Nakonec vmícháme klíčky mungo.