Prevence rakoviny tlustého střeva chutně: Upečte si otrubový chléb!
Otruby jsou skvělým zdrojem stravitelné i nestravitelné vlákniny, což je ideální kombinace pro zachování správné činnosti tlustého střeva. Nutí je k pohybu a tím jsou pro naše tělo tak důležité.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 lžíce dýňových semínek
✔ 0,5 balíčku kypřicího prášku do pečiva
✔ 1 lžíce lněných semínek
✔ 200 g bílého jogurtu
✔ 3 vejce
✔ 1 lžíce sezamových semínek
✔ 2 lžíce slunečnicových semínek
✔ 1 lžíce drceného kmínu
✔ 4 lžíce pšeničných otrub
✔ 4 lžíce ovesných otrub
✔ mořská sůl na dochucení
JAK NA TO:
Plynovou troubu rozehřejeme na 180 °C. V míse smícháme všechny suché přísady - otruby, semínka, prášek do pečiva, koření a trochu soli. Přidáme jogurt, vejce a promícháme. Do těsta můžeme použít i další semínka. Pro výraznější chuť lze přidat třeba i různé sušené bylinky a koření. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme do obdélníku o výšce asi 0,5 cm.Otrubový chleba pečeme 17 - 20 minut ve střední poloze trouby. Po upečení obrátíme na suchou utěrku, stáhneme pečicí papír a necháme vypotit a vychladnout.
Pokud se chcete dozvědět, zda i vás ohrožuje rakovina tlustého střeva, kupte si nové Aha! pro ženy, kde jsme si pro vás připravili několik zdravotních testů. V prodeji je jen za 8,90 Kč!