LUŠTĚNINOVÉ DOBROTY: Zapečte dýni s černou čočkou, poznáte nové chutě!
Sladká chuť dýně se s neutrálními luštěninami skvěle doplňuje. Vyzkoušejte něco méně obvyklého a zapečte si dýni Hokaidó s černou čočkou!
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g dýně Hokaidó
✔ 120 g černé čočky
✔ 4 lžíce olivového oleje
✔ 2 lžíce sojové omáčky
✔ sůl
✔ 1 malou cibuli
✔ 1 hrst rukoly
JAK NA TO:
Čočku uvaříme podle návodu. Dýni omyjeme a i se slupkou nakrájíme na menší kostičky. Do zapékací misky nalijeme 3 lžíce oleje, sojovou omáčku, přidáme dýni a vše dobře promícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut. Cibulku nakrájíme na malé kousky a krátce orestujeme do jemné zlatavé barvy. Uvařenou čočku rozdělíme na talíře, navrch poskládáme dýni, kterou pokapeme směsí oleje a sojové omáčky z pekáčku a posypeme cibulkou. Kolem dokola zdobíme omytou a osušenou rukolou.