LUŠTĚNINOVÉ DOBROTY: Je libo burger bez masa? Upečte si jej z červené čočky!
Tímto receptem jistě potěšíme všechny vegetariány. Nemusejí si díky němu odpírat pořádný burger! Dnes ho totiž připravíme ve zdravé verzi z červené čočky. A pokud použijete namísto ovesných vloček bezlepkové, můžete jídlo podávat i celiakům!
POTŘEBUJETE:
✔ 250 g červené čočky
✔ ½ červené papriky
✔ střední mrkev
✔ 10 ks růžičkové kapusty
✔ 1 střední cibuli
✔ 2 stroužky česneku
✔ 2 lžíce olivového oleje
✔ ½ čajové lžičky římského kmínu
✔ 2 lžíce jemně pomletých ovesných vloček
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Čočku uvaříme dle návodu, ideální bude, když se lehce rozvaří. Papriku, kapustu a cibuli nakrájíme na malé kousky, mrkev nastrouháme, česnek prolisujeme. Všechnu zeleninu poté důkladně smícháme s čočkou, přidáme olej a dle potřeby zahustíme vločkami. Směs necháme asi 30 minut odstát na chladnějším místě. Poté tvoříme placky a klademe je plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 40 minut (až přestanou být kašovité a začnou chytat opečenou barvu).