ITÁLIE NA TALÍŘI: Těstoviny s červenou cibulí a ricottou zachutnají dětem!
Recept pochází z jihoitalského města Tropea, které je proslulé pěstováním červené cibule.
POTŘEBUJETE:
✔ 320 g těstovin (penne, farfalle…)
✔ 500 g ricotty
✔ olivový olej
✔ 100 g parmazánu
✔ čerstvou majoránku
✔ muškátový oříšek
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 400 g červené cibule
✔ 20 g hnědého cukru
JAK NA TO:
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu na skus. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme na pánvi s olejem. Osolíme a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Podlijeme trochou vody z těstovin. Ricottu dáme na pánev, přilijeme trochu studené vody, necháme rozpustit. Ochutíme muškátovým oříškem a čerstvou majoránkou. Pak do sýra vmícháme scezené těstoviny a strouhaný parmazán. Nakonec přidáme zkaramelizovanou cibuli a podáváme.