HOVĚZÍ MASO NA STO ZPŮSOBŮ: Obalte hovězí roštěnky v listovém těstě!
Tento recept je sice trochu netradiční, rozhodně mu to však na chuti neubírá! Pokud obalené roštěnky doplníte omáčkou ze švestkových povidel, rozhodně nebudete litovat.
POTŘEBUJETE:
✔ 750 g hovězí roštěnky
✔ olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ rozmarýn
✔ 500 g listového těsta
✔ 1 vejce
Na omáčku:
✔ 100 g švestkových povidel
✔ 2 lžíce rumu
✔ 100 ml masového vývaru
✔ 2 lžíce sójové omáčky
✔ 2 stroužky česneku
JAK NA TO:
Maso očistíme a na troše oleje ze všech stran zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na plát, do středu dáme maso a zabalíme ho. Vložíme do pekáče, potřeme vejcem a pečeme v troubě při 160 °C dozlatova. Mezitím zahřejeme povidla, vmícháme do nich ostatní suroviny a krátce provaříme.