Vaříme cvalem s Michalem: Štědrovečerního kapra doplnil šéfkuchař lehkým salátem!
Štědrovečerní tabule bez kapra a bramborového salátu si mnozí neumíme představit. Na druhou stranu každý rok si možná říkáme, že bychom měli na Vánoce trochu ubrat na vydatnosti pokrmů. Šéfkuchař Michal připravil vánoční klasiku v odlehčené formě, která stojí za zkoušku.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 velké brambory (běžné i fialové)
✔ 2 mrkve
✔ 2 šalotky
✔ 100 g hrášku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ pažitku nebo kopr
✔ olej
✔ 4 filety z kapra
✔ 50 g másla
✔ 100 ml bílého vína
JAK NA TO:
1. Brambory a mrkev očistíme a povaříme doměkka.
2. Nakrájíme jednu šalotku a dáme do mísy k zelenině.
3. Přidáme okapaný sterilovaný hrášek.
4. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku nebo kopr.
5. Zakapeme kvalitním olejem, promícháme a necháme v chladu uležet.
6. Filety z kapra osolíme a opepříme.
7. Dáme na pánev s máslem a nakrájenou šalotkou.
8. Opečeme z obou stran, zastříkneme vínem a necháme ještě krátce podusit.