Vánoční recepty s rybami: Zjemněte rybí polévku smetanou!
Ryby na štědrovečerní stůl patří. A chybět nesmí samozřejmě ani rybí polévka. Dnešní recept je tak trochu netradiční. Rybí vývar jsme totiž zjemnili smetanou!
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g filetované bílé mořské ryby
✔ 1 cibuli
✔ 2 stroužky česneku
✔ 4 bramborory
✔ 3 lžíce másla
✔ ½ svazku petrželky
✔ 400 g sterilovaných loupaných rajčat
✔ 2 bobkové listy
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ kajenský pepř
✔ 500 ml rybího vývaru
✔ 100 ml smetany na vaření
✔ kopr na ozdobu
JAK NA TO:
Rybu nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nasekáme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, cibuli s česnekem na něm osmahneme, přidáme brambory, podlijeme 100 ml vody a povaříme zhruba 10 minut. Přidáme rajčata z konzervy, nasekanou petrželku a koření, osolíme a vložíme rybí maso. Zalijeme rybím vývarem a dusíme cca 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu, podle chuti dosolíme a opepříme. Před podáváním vyjmeme bobkový list. Zdobíme snítkou kopru.