ZDRAVÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ: Linecké cukroví můžete upéct i z kuskusu!
Na rozdíl od klasického cukroví není u těchto dobrot nutné několik týdnů čekat, až v chladu zvláční. Právě naopak, do jeho výroby je nejlepší pustit se jen dva, tři dny před Štědrým dnem. Spotřebujte ho pak maximálně do pěti dnů. Nejspíš ale zmizí ještě dřív…
POTŘEBUJETE:
✔ 230 g ochuceného kuskusu (např. Sladké omámení, LeGracie)
✔ 6 žloutků
✔ 200 g špaldové mouky hladké
✔ 4 lžíce přírodního sladidla
✔ 200 g másla
✔ 1 vanilkový lusk (semínka)
Na náplň: ✔ marmeládu nebo oblíbený krém podle chuti
JAK NA TO:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Sladký kuskus připravíme dle návodu a přidáme k němu přírodní sladilo. Po krátkém vychladnutí do něj vmícháme žloutky, povolené máslo a semínka z vanilky. Pokud chceme vykrajovat, necháme cca 60 minut odležet, my použili silikonové formičky v rámci úspory času. Tvoříme tvary na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 minut. Slepíme marmeládou nebo krémem.