Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař opět připravil zvěřinu, tentokrát kančí nadivoko!
Zvěřinové hody k podzimu neodmyslitelně patří. Šéfkuchař Michal tentokrát sáhl po kančím mase a připravil klasický a velmi oblíbený recept –kančí nadivoko, v němž se snoubí chuť kořenové zeleniny, vína a divokého koření. Dopřejte si i vy tuhle dobrotu.
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g kančí plece
✔ 1 cibuli
✔ 2 mrkve
✔ ¼ celeru
✔ 1 petržel
✔ 500 ml červeného vína
✔ divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec)
✔ sádlo
JAK NA TO:
1. Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
2. Na sádle orestujeme nejprve cibulku dozlatova.
3. Přidáme kořenovou zeleninu.
4. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme a dáme do hrnce.
5. Necháme zatáhnout a přidáme divoké koření.
6. Pak maso podlijeme vínem a dusíme doměkka.