Skvosty slovenské kuchyně: Vyzkoušejte černohorský rezeň!
Proč při vaření nezabrousit do jiných krajů? My v Aha! pro ženy jsme se nechali inspirovat u našich sousedů a připravili pro vás čtyři skvělé recepty ze Slovenska!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 kuřecí nebo vepřové řízky
✔ 2 brambory
✔ 2 vejce
✔ 1 lžíci sušené majoránky
✔ 1 stroužek česneku
✔ 100 ml mléka
✔ 150 g strouhaného sýra (eidam, čedar)
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ hladkou mouku
JAK NA TO:
Maso naklepeme, osolíme a zaprášíme moukou. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s vejci, majoránkou, utřeným česnekem, solí a pepřem. Postupně přidáváme mléko, až vznikne husté těsto. Z toho vyválíme čtyři pláty a maso do něj zabalíme. Na rozpáleném oleji smažíme zvolna z obou stran 8 až 10 minut. Nakonec řízek ozdobíme strouhaným sýrem.