Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil rychlé, chutné a netradiční těstoviny tarhoňa se šunkou a zeleninou!
Těstoviny, jako jsou špagety, penne nebo farfalle, vaříme asi poměrně často. Co ale taková tarhoňa? Jde o druh vaječných těstovin, který se podobá našemu »strouhání« do polévky a je typický pro slovenskou a maďarskou kuchyni. Šéfkuchař Michal připravil z tarhoni rychlé a chutné jídlo. Vyzkoušíte ho i vy?
POTŘEBUJETE:
✔ 300 g šunky
✔ 1 papriku
✔ 2 rajčata
✔ 250 g zakysané smetany
✔ 1 vaničku řeřichy
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Tarhoňu vsypeme do vroucí osolené vody a povaříme asi 15 minut.
2. Papriku a rajčata nakrájíme na malé kousky.
3. Kvalitní šunku nakrájíme na kostičky.
4. V míse všechny suroviny promícháme.
5. Přidáme zakysanou smetanu a podle chuti osolíme a opepříme.
6. Nakonec vmícháme scezenou tarhoňu, ozdobíme řeřichou a podáváme.