Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař se pustil do skvělých receptů s ovocem a připravil panenku na švestkách!
Sklizeň podzimního ovoce vrcholí. Je čas pečení výborných koláčů a zavařování kompotů, povidel a džemů. S ovocem lze ale připravit i maso! Šéfkuchař Michal nám ukázal super recept na vepřovou panenku plněnou švestkami a slaninou. K ní můžete podávat jen pečivo, chutnat ale bude také se šťouchanými či jinak upravenými bramborami.
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g vepřové panenky
✔ 10 švestek
✔ 300 g slaniny
✔ 1 červenou cibuli
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ červené víno na podlití
JAK NA TO:
1. Vepřovou panenku pořádně očistíme.
2. Ostrým nožem do masa uděláme zářezy.
3. Švestky vypeckujeme, pokrájíme na čtvrtky a vložíme do některých zářezů.
4. Část slaniny pokrájíme a vložíme do zářezů.
5. Panenku dáme na rozpálenou pánev, osolíme a opepříme.
6. Po opečení přidáme do pánve zbylé švestky, na měsíčky nakrájenou cibuli a plátky slaniny.
7. Když je vše opečené, švestky slaninu a cibuli vyjmeme. Do pánve nalijeme víno a necháme zredukovat.