Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař se opět pustil do grilovaného masa a připravil hovězí steak s BBQ omáčkou!
Dobrý steak z hovězího, to je opravdová pochoutka. Je potřeba ale mít kvalitní maso a dobře s ním pracovat. Šéfkuchař Michal má steaky v malíčku. K masu připravil výbornou barbecue omáčku. Vyzkoušejte jeho skvělý recept.
POTŘEBUJETE:
✔ 100 g slaniny
✔ 1 cibuli
✔ 50 g čerstvého zázvoru
✔ 2 rajčata
✔ 250 g kečup
✔ 2 lžičky grilovacího koření
✔ 1 lžičku sójové omáčky
✔ 200 ml koly
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka, zázvor na proužky.
2. Slaninu rozškvaříme v kastrolu, přidáme cibuli a zázvor a orestujeme.
3. Zalijeme kečupem a promícháme.
4. Ochutíme sójovou omáčkou (můžeme dát podle chuti i víc).
5. Přisypeme grilovací koření a promícháme.
6. Nakonec omáčku zalijeme kolou a necháme provařit.
7. Steaky opepříme, grilujeme z každé strany 8 minut (medium), pak necháme odpočinout a osolíme.
8. Do omáčky dáme pokrájená rajčata a chvíli je podusíme.