Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil pražmu na karibský způsob!
Co to zase jednou zkusit s rybami? I když jsou drahé, jsou velmi zdravé. To si asi řekl šéfkuchař Aha! pro ženy Michal a hned se pustil do práce. Pražmu královskou připravil na grilu na karibský způsob. Je to recept jednoduchý a rychlý. Kdo má rád ryby, neprohloupí, a ten, kdo je zrovna nemusí, se je třeba právě díky tomuto receptu naučí jíst.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 pražmy (cca 800 g)
✔ 3 barevné papriky
✔ 4 rajčata
✔ 1 svazek zelené petrželky
✔ 2 limetky
✔ olivový olej
✔ sůl
✔ 1 chilli papričku
✔ 1 citron
JAK NA TO:
1. Vykuchané ryby dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Na bocích nařízneme.
2. Do břišní dutiny dáme na plátky nakrájený citron a po dvou třech snítkách petrželky. Pozvolna je z obou stran grilujeme asi 15 minut.
3. Papriky očistíme a pokrájíme na malé kousky, petrželku nasekáme a vše promícháme.
4. Rajčata rozpůlíme, lžičkou vyjmeme vnitřek a okraje nakrájíme nadrobno.
5. Promícháme s paprikou a petrželkou, dobře osolíme.
6. Zakapeme limetkovou šťávou.
7. Přilijeme olivový olej a dobře promícháme.
8. Nakonec vmícháme nasekanou chilli papričku a podáváme s grilovanou rybou.