Omáčky nejen k masu: Netypické jablečné čatní je lehce pikantní!
Na své si přijde ten, kdo má rád lehce pikantní omáčky! Neobvyklou chuť jablečného čatní ozvláštní chilli papričky!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 kyselá jablka
✔ 60 g závoru
✔ 8 stroužků
✔ 8 lžic rozinek
✔ 4 hřebíčky
✔ 8 lžic octa
✔ 2 lžičky mletého pepře
✔ 8 lžic hnědého cukru
✔ 4 lžíce citronové šťávy
✔ 1 lžičku solu
✔ 4 červené chilli papričky
JAK NA TO:
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme odkapat.
Do hrnce vsypeme plátky jablek, přidáme česnek, zázvor, rozinky, ocet, cukr, hřebíček, pepř, sůl, nasekané chilli papričky a citronovou šťávu a vaříme, dokud není vše rozvařené. Rozvařenou jablečnou směs v mixéru důkladně rozmixujeme, čatní naplníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto ho můžeme uchovat v lednici i několik týdnů.