Svěží letní italské pochoutky: Fettuccine alla papalina voní parmskou šunkou!
Parmská šunka a smetanová omáčka - to je neodolatelné spojení! Přidáte-li k tomu ještě trochu zpěněné cibulky a dobře uvařené těstoviny, budete se olizovat až za ušima! Stejně tak, jako papež, který údajně tento pokrm jedl vůbec poprvé.
POTŘEBUJETE:
✔ 25 g fettuccine
✔ 50 g másla
✔ 50 g cibule
✔ 100 g parmské šunky
✔ 200 g smetany na vaření
✔ 3 vejce
✔ 60 g strouhaného parmazánu
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Cibuli nakrájíme najemno, orestujeme ji na rozehřátém másle. Přidáme naběračku vody a na proužky nakrájenou šunku, kterou také orestujeme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme parmazán a sůl. Uvařené a scezené těstoviny promícháme s cibulí a šunkou a zalijeme rozšlehanými vejci. Podle potřeby dochutíme pepřem. Toto jídlo je variací na těstoviny carbonara, slaninu nahradila parmská šunka, navíc je tu cibulka i smetana. Poprvé bylo toto jídlo připraveno pro papeže Pia XII.