Vaříme cvalem s Michalem: Co dát na stůl v horkých dnech? Kuchař Michal zná odpověď - těstovinový salát s panenkou!
Počasí je trochu jako na houpačce, ale pár horkých letních dní máme za sebou a doufejme, že i před sebou. Co však v takovou chvíli dát na stůl? Lehké jídlo se všemi živinami. Salát z těstovin, zeleniny a uzené panenky, který připravil šéfkuchař Aha! pro ženy Michal, všechny požadavky splňuje. Vyzkoušejte ho jako oběd či večeři!
POTŘEBUJEME:
✔ 500 g těstovin (penne, garganelli)
✔ 400 g uzené vepřové panenky
✔ 2 – 3 papriky
✔ 125 g špenátu
✔ olivový olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody na dobu dle návodu na obalu.
2. Papriky očistíme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném oleji.
3. Uvařené těstoviny scedíme a zakapeme olivovým olejem.
4. Uzenou panenku nakrájíme na tenké plátky a dáme k těstovinám.
5. Přidáme omytý a osušený špenát. Vše osolíme a opepříme.
6. Nakonec vmícháme papriky, salát promícháme a necháme vychladit.
Dobrou chuť!