Houbová sezóna je v plném proudu: Z lesních dobrot uvařte silnou polévku s řeřichou!
Houby si nasbíráte na výletě do přírody a o chutnou večeři je rázem postaráno!
POTŘEBUJETE:
✔ 200 g lišek
✔ 200 g křemenáčů
✔ 2 malé šalotky
✔ 1 malý pórek
✔ 40 g másla
✔ 2 lžíce pšeničné mouky
✔ 1 lžíce citronové šťávy
✔ 3/4 l masového vývaru
✔ sůl a pepř
✔ trocha muškátového oříšku
✔ 1-2 krajíce černého chleba
✔ 2 lžícečerstvě nastrouhaného sýra
✔ 1 krabička čerstvé řeřichy
JAK NA TO:
Houby očistíme, křemenáče nakrájíme na tenké plátky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci zpěníme máslo a za stálého míchání na něm necháme zesklovatět šalotku. Přidáme pórek a vše asi 6 minut podusíme. Přidáme houby a dusíme dalších 5 minut. Houby poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme zpěnit. Přilijeme citronovou šťávu a masový vývar a polévku necháme krátce vzkypět. Hotovou polévku dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a muškátovým oříškem. Černý chléb posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct. Polévku na talíři ozdobíme chlebem rozkrájeným na malé trojúhelníčky a posypeme čerstvou řeřichou.