Recepty 20. července 2016 • 12:00
Vaříme cvalem s Michalem: Po vzoru americké kuchyně připravil kuchař Aha! pro ženy hovězí burgery s liškami!
Při letním grilování určitě nesmějí chybět hamburgery z kvalitního mletého hovězího masa. Variací, jak je podávat, je nespočet. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč je tentokrát udělal s opečenými liškami a věřte, že to je opravdu dobrota. Přitom rychlá a jednoduchá. Dobrou chuť.
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g hovězího mletého masa
✔ 100 g lišek
✔ olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ plocholistou petržel
✔ 4 bulky
✔ 4 lžíce majonézy
JAK NA TO:
1. Hovězí maso opepříme, přidáme do něj olej, promícháme.
2. Mokrýma rukama tvoříme hamburgery a dáváme je na gril.
3. Osolíme a opečeme z obou stran. Bulky rozpůlíme a dáme na gril k masu.
4. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a opečeme v něm lišky dokřupava.
5. Vyjmeme a necháme okapat od tuku.
6. Nasekáme petržel. Do bulky dáme vždy hamburger, na něj lišky, lžíci majonézy a posypeme nasekanou petrželí.
Dobrou chuť!