Vaříme cvalem s Michalem: Michal čaroval s jarními bylinkami a připravil karbanátky s řeřichou!
Jaro je tady a s ním čerstvé bylinky. Je tedy potřeba toho využít, řekl si i šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal. Podařilo se mu koupit kromě zelené řeřichy i méně častou řeřichu fialovou a oba druhy zakomponoval do rychlých karbanátků. A chutnalo to báječně! Pokud se vám ale nepodaří získat fialovou řeřichu, nezoufejte, stačí zelená a bude to stejná dobrota!
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g mletého hovězího masa
✔ 250 g řeřichy (zelené a fialové)
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 100 g parmazánu
✔ 1 kousek bílého pečiva
✔ mléko
✔ olej
JAK NA TO:
1. Mleté maso osolíme a opepříme. Pečivo na chvíli namočíme do mléka.
2. K masu přidáme nastříhanou zelenou řeřichu.
3. Potom přidáme nastříhanou i fialovou řeřichu.
4. Nastrouháme najemno sýr a promícháme s masem.
5. Nakonec přidáme vymačkané pečivo a mokrýma rukama tvoříme malé karbanátky.
6. Pečeme v pekáči s olejem ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut dozlatova. Podáváme se zeleninou a opečenou bagetkou.
Dobrou chuť!