Vaříme cvalem s Michalem: Rychlé jídlo z jednoho hrnce? To je vepřová plec s fazolemi!
Baví vás při vaření špinit nádobí? Asi těžko! Proto jsou nejlepší jídla, která se dají udělat v jednom hrnci. A právě takový recept nás naučí šéfkuchař Aha! pro ženy Michal. Na přípravu chutného jídla stačí prkýnko, nůž, hrnec a vařečka. A do hodiny je uvařeno!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 cibuli
✔ 3 stroužky česneku
✔ 600 g vepřové plece
✔ 2 barevné papriky
✔ 300 g fazolí z konzervy
✔ 400 g drcených rajčat
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ římský kmín
✔ 1 chilli papričku
✔ 1 limetku
✔ olej
JAK NA TO:
1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci orestujeme na rozpáleném oleji.
2. Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky a dáme na cibuli s česnekem.
3. Když se maso zatáhne, osolíme ho a opepříme.
4. Chvíli dusíme, mezitím si nakrájíme papriky na větší kousky a přidáme je do hrnce.
5. Ochutíme římským kmínem a najemno nasekanou chilli papričkou.
6. Když je maso skoro měkké, přidáme scezené fazole a promícháme.
7. Vše zalijeme drcenými rajčaty a dále dusíme.
8. Nakonec dochutíme šťávou z limetky.
A je hotovo, dobrou chuť!