Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal startuje nový rok polévkou - Vylepšená kyselica!
Stále jste po svátcích přeslazení a potřebujete něco pro spravení chuti? Dozajista pomůže zelná polévka s klobásou a bramborami zvaná kyselica. Dnes vám přinášíme vylepšený recept šéfkuchaře Aha! pro ženy Michala Řezáče, který s námi bude vařit i v letošním roce. Dobrou chuť!
POTŘEBUJETE:
✔ 100 g slaniny
✔ 600 g kysaného zelí
✔ 2 cibule
✔ 300 g brambor
✔ 1 klobásu
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ bobkový list
✔ nové koření
✔ celý pepř
✔ jalovec
✔ 1l smetany ke šlehání
✔ 1 snítku čerstvého oregana
JAK NA TO:
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky.
2. Slaninu nakrájíme na kostičky (můžeme nechat pár plátků na opečení na ozdobu).
3. V hrnci slaninu rozškvaříme, cibuli na ní opečeme, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu.
4. Opečeme, osolíme a přidáme všechno celé koření.
5. Přidáme zelí i s nálevem, podle potřeby dolijeme vodu a dusíme.
6. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory (Michal použil fialovou odrůdu).
A je hotovo! Dobrou chuť...