Pečeme na Vánoce s cukrářem Honzou: Skořicové hvězdičky se hodí i pro bezlepkovou dietu!
Cukrář Honza (40) z Nupak u Prahy, který dodává dorty a zákusky do významných pražských podniků, si pro druhý díl našeho seriálu o pečení připravil recept, který zvládnou i začátečníci. K tomu přidáváme čtyři další báječné recepty, z jeden pro bezlepkovou a druhý pro diabetickou dietu.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 bílky
✔ 150 g moučkového cukru
✔ ½ lžíce skořice
✔ kůru z ½ citronu
✔ 300 g mletých mandlí
✔ sůl
Na polevu:
✔ 1 bílek
✔ 100 g moučkového cukru
JAK NA TO:
Z bílků a moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj špetku soli, skořici a citronovou kůru a 250 gramů mletých mandlí. Vytvoříme těsto, které dáme do ledničky. Na fólii, kterou dáme na pracovní plochu, dáme těsto, přikryjeme druhým kusem fólie a vyválíme na plát asi půl centimetru silný. Vykrájíme hvězdičky a dáme je na plech s pečicím papírem. Pozor, těsto je velmi křehké! Pečeme v troubě vyhřáté na 140 °C asi 20 minut dorůžova, hvězdičky by měly být světlé. Vychladlé potřeme polevou z bílku a cukru.