Recept, který stojí za to: Lehce marinovaný restovaný tuňák v zázvoru s redukcí z Pinot noir
Luxusní pochoutka nejen pro neopakovatelný večer ve dvou.
POTŘEBUJETE:
400 g tuňáka
Marináda:
200 ml sojové omáčky Kikkoman
50 g zázvoru
10 g chilli papriček
5 g koriandru
5 g sezamového oleje
Omáčka z Pinot noir:
300 ml červeného vína Pinot noir (Rulandské modré)
10 g třtinového cukru
50 g másla president (neslaného)
1 g soli
120 g telecí demi-glace
Jak na to:
Zázvor očistíme a nakrájíme na malé kostičky, stejně tak chilli papričku, ale bez semínek. Nasekáme koriandr, přidáme do sojové omáčky i se sezamovým olejem a vše promícháme. Vložíme tuňáka a necháme marinovat pět hodin. Pak tuňáka krátce orestujeme na olivovém oleji a nakrájíme na plátky.
Omáčka: Červené víno svaříme do pěny, přidáme třtinový cukr, máslo, sůl a telecí demi-glace a vše lehce provaříme.
Rada sommeliera:
Marinovaný tuňák, redukce z Rulandského modrého – nádherná kombinace, kterou nejen díky charakteru, ale i barvě skvěle doplní Bohemia Sekt Prestige rosé brut (235 Kč), vynikající sekt vyráběný klasickou technologií kvašením v lahvi.