Tomatový talíř: Lehké jídlo, které skvěle chutná s topinkami!
Užijte si rajčatové hody! Rajčata jsou totiž nejen chutná, ale i zdravá. A my vám přinášíme recepty na jejich méně tradiční zpracování.
POTŘEBUJETE:
600 g nejrůznějších odrůd rajčat
6 lžic SPAK Česnekového dressingu
2 stroužky česneku, drcený pepř
olivový olej, citronovou šťávu, špetku cukru
200 g pikantního sýra /balkánský, feta, niva/
bylinky na ozdobu
topinky s česnekem a solí
JAK NA TO:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na různé tvary, promícháme s olejem, pepřem, citronovou šťávou, na plátky orestovaným česnekem a špetkou cukru. Směs přendáme na talíř, posypeme rozdrobeným sýrem, vmícháme zlehka dressing a dozdobíme bylinkami. Podle chuti a typu sýra můžeme ještě přisolit. Podáváme s topinkami jako lehké samostatné jídlo.