Vaříme cvalem s Michalem: Čím potěšíte svoje chlapy? Šéfkuchař Michal má tip. Vepřová žebra v pivní marinádě!
Saláty a zeleninová jídla – těch jsme si užívali v posledních týdnech až až. Že už vaši muži mají chuť na pořádný kus masa? Upečte jim vepřová žebra podle receptu kuchaře Aha! pro ženy Michala a určitě zabodujete.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg vepřových žeber
✔ 100 g slaniny
✔ 5 stroužků česneku
✔ dijonskou hořčici
✔ hrubozrnnou hořčici
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ worcesterskou omáčku
✔ 1 černé pivo
JAK NA TO:
1. Žebra si nakrájíme na kusy.
2. Slaninu nakrájíme na kousky a rozškvaříme ji na pánvi.
3. Česnek jemně nasekáme a orestujeme ho na slanině.
4. V míse rozmícháme 3 lžíce dijonské a 3 lžíce hrubozrnné hořčice s pivem.
5. Přidáme orestovaný česnek se slaninou a promícháme.
6. Marinádu osolíme, opepříme a dochutíme worcesterskou omáčkou.
7. Promícháme a žebra do marinády naložíme alespoň na 3 hodiny.
8. Přendáme je i s marinádou na pekáč a pečeme při 180 °C asi 90 minut.
A je hotovo!