Smažený květák jinak. Ve slanině a bylinkách podle Ivany Černé!
Květák se dá smažit i jinak - třeba v bylinkách a slanině.
POTŘEBUJETE:
1 velký květák
sůl
kmín
bylinky (pažitku, petrželku, libeček)
1 lžíci sójové omáčky
100 g pokrájené slaniny
strouhanku
hladkou mouku
2 – 3 vejce na obalení
1 měkký tvaroh
JAK NA TO:
Květák omyjeme, rozebereme na větší růžičky a uvaříme na cca 5 – 8 minut ve slané vodě s kmínem. Poté květák necháme zchladnout. Mezitím si pokrájíme na malé kousky slaninu. Vejce rozšleháme s měkkým tvarohem, nasekanými bylinkami, sójovou omáčkou a pokrájenou slaninou. Lehce osolíme. Květák pak obalíme v hladké mouce, ve vaječno-slaninovo-bylinkové směsi a v domácí strouhance. Smažíme na plechu s rozpáleným olejem do krásné zlaté barvy.