Zdravý mix plný vitaminů a koření. To je zeleninové Sabji podle Veroniky Poláčkové
Netradiční způsob, jak zpracovat zeleninu a opravdu si pochutnat.
POTŘEBUJETE:
8 lžic oleje
1 lžička římského kmínu
½ lžičky celého koriandru
2 lžičky kari
1 lžičku směsi koření Tandoori masala
1 kapie
300 g lilku
240 g drcených sterilovaných rajčat
250 g růžiček květáku
300 g růžiček brokolice
100 g fazolkových lusků
cukr
sůl
100 g uzeného tofu
JAK NA TO:
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Do většího hrnce nalijeme olej, rozpálíme, přidáme čerstvě drcený kmín a koriandr, kari, Tandoori masalu a krátce za stálého míchání osmažíme. POZOR! Koření se nám nesmí přichytit. Ke koření přidáme na kostičky nakrájenou kapii, lilek, opatrně mícháme a necháme osmažit. Zeleninu mírně podlijeme a dusíme cca 5 minut. Potom přidáme drcená rajčata, květák, promícháme a dusíme dalších 5 minut. Dále přidáme brokolici, fazolkové lusky, promícháme a znovu dusíme, dokud není zelenina poloměkká. Na konec zeleninu dochutíme solí a cukrem. Kdo má rád, může krátce před koncem vaření přidat na kostičky nakrájené uzené fotu a prohřát. Podáváme s rýží.