Vaříme cvalem s Michalem: Pikatní pochoutka pro letní dny. To jsou kuřecí křídla v paprikové marinádě!
Grilovaná nebo pečená kuřecí křídla jsou oblíbenou letní pochoutkou. Zasytí, ale člověk se necítí přejedený. Šéfkuchař Aha! pro ženy je naložil do pikantní paprikové marinády s colou. Jako příloha stačí pečivo a zeleninový salátek. Dobrou chuť.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg kuřecích křídel
✔ 1 papriku
✔ 3 rajčata
✔ 4 – 5 stroužků česneku
✔ třtinový cukr
✔ 2 papričky jalapeňos
✔ ½ limety
✔ 300 ml coly
✔ čerstvou mátu
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Česnek a omytou a očištěnou papriku nakrájíme na velmi malé kousky. Na oleji česnek zpěníme a pak na něm orestujeme papriku.
2. Přidáme nasekané papričky jalapeňos (množství uzpůsobíme dle chuti), orestujeme a zasypeme cukrem.
3. Když cukr zkaramelizuje, přidáme nadrobno nakrájená rajčata a nasekanou čerstvou mátu.
4. Osolíme, opepříme podle potřeby a přidáme šťávu z půlky limety.
5. Zalijeme colou a zhruba 10 minut provaříme.
6. Do připravené marinády naložíme kuřecí křídla a necháme alespoň tři hodiny marinovat.
7. Pak je i s marinádou dáme na pekáč a pečeme při 180°C cca hodinu (podle druhu trouby) dozlatova.
A je hotovo!