Specialita pro letní večer, třeba k vínu! To je marinovaná feta!
Marinovaná feta chutná výborně, třeba na letní večer k vínu!
POTŘEBUJETE:
400 g fety nebo balkánského sýra Naše bio
100 g zelených a černých oliv
2 dl olivového oleje Billa
4 stroužky česneku
Hrst nasekaných bylinek (petržel, tymián, bazalka, máta)
Šťáva z jedné limetky
Sůl a zrnka celého pepře
JAK NA TO:
Sýr nakrájejte na kostičky. Z oleje, rozmělněného česneku, bylinek, soli, pepře a limetkové šťávy připravte marinádu, do které naložíte sýr a nechte dva dny v chladu odležet. Marinovaný sýr podávejte posypaný olivami. Chutná výborně s domácím pečivem.
Tip:
Sýr vyndejte z lednice minimálně hodinu před konzumací a uvolněte ho z obalu, aby se plně projevila jeho chuť, vůně a konzistence. V kombinaci s bylinkami a olivovým olejem je pro vaše tělo zdrojem kvalitního vápníku a bílkovin.