Je pikantní a ještě z hlívy! Vyzkoušejte tuto polévku podle Jany Remkové!
Polévky z hub jsou skvělé, jen je třeba vědět, jak je připravit. Tato pikantní z hlívy vám zachutná zcela jistě.
POTŘEBUJETE:
250 g hlívy ústřičné
1 lžičku mleté pálivé papriky
1 lžíci mleté sladké papriky
4 stroužky česneku
drcený kmín
1 lžičku majoránky
sůl
mletý pepř
2 menší brambory
olej
2 cibule
zeleninový vývar
JAK NA TO:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme. Přidáme obě papriky a na kousky natrhanou hlívu. Všechno promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Pokud nemáme, dáme kostku zeleninového bujónu. Osolíme, opepříme, přidáme cca 1 lžičku drceného kmínu a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme aspoň 4 stroužky utřeného česneku a pořádnou lžičku majoránky. Pokud si chceme polévku mírně zahustit, uvaříme v osolené vodě 2 menší brambory pokrájené na kostičky. Když jsou měkké, vodu částečně slijeme a zbytek promixujeme tyčovým mixérem. Vzniklou kaši vlijeme do polévky.