Receptů na hlívu není nikdy dost! Zkuste ji se smetanou podle Veroniky Poláčkové
Uméte dobře upravit hlívu ústřičnou? Pokud ne, zkuste recept podle naší čtenářky!
POTŘEBUJETE:
200 g hlívy ústřičné
1 malou cibuli
máslo
drcený kmín
sůl
3 lžíce smetany ke šlehání
zelenou petrželku
JAK NA TO:
Do kastrůlku si dáme rozpustit máslo, na kterém krátce osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Na cibuli přidáme na nudličky nakrájenou hlívu, ochutíme drceným kmínem, zlehka promícháme a pod pokličkou za častého míchání dusíme asi 20 minut. Dle potřeby můžeme podlít trochou vody. K hotové hlívě přidáme šlehačku, promícháme, prohřejeme a odstavíme ze sporáku. Úplně na konec přidáme najemno nakrájenou petrželku. Podáváme s čerstvým pečivem.